Μαργαρίτα Μωραΐτου

Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Μαργαρίτα Μωραΐτου είναι διευθύνουσα στο Κέντρο Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης από το 1981.

Αποφοίτησε το 1977 από τη σχολή Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Επιστημών (Maitrise de Psychologie) του Πανεπιστημίου Picardie Γαλλίας με ειδίκευση στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) από το 1979, ενώ κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, αριθ.7593/10-4-1998.

Το 2009 απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική.

Έχει ολοκληρώσει εκπαιδεύσεις στην Ψυχολογική Αξιολόγηση, τη Δραματοθεραπεία, τη Συστημική Προσέγγιση και Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους, στις Βασικές Αρχές Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και σε θέματα Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας. Είναι κάτοχος επάρκειας της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Κατέχει εργασιακή εμπειρία από τον χώρο της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, ειδικής και ξενόγλωσσης), τον χώρο των κοινωνικών υπηρεσιών της Tοπικής αυτοδιοίκησης (Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) Δήμου Αθηναίων και Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ),τον Ιατροπαιδαγωγικό Σταθμό του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής ΙΚΑ, την Κινητή Μονάδα Άμφισσας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Η αξιολόγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, η ατομική και ομαδική υποστηρικτική – συμβουλευτική (ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων κ.ά.) και η εργασία με την κοινότητα αποτελούν τομείς στους οποίους έχει εντρυφήσει, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από το 2012 είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που αφορούν την Ψυχική Υγεία ( Grundtvig, Erasmus, Erasmus+.,Cost ) όπως το Tuto, Tuto+ ,Empow’Them, DLIS, κ.ά.