Το πρόγραμμα DigiFamily διήρκησε τρία χρόνια και είχε ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας των οικογενειών με την κοινότητα με δομές που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό τομέα, τον τομέα της εκπαίδευσης, και τον τομέα της ψυχικής υγείας. Η ενίσχυση της κοινοτικής και της οικογενειακής διάστασης παρέχει μια αποτελεσματικότερη και υψηλότερη ποιότητα παρέμβασης.
Η σχέση συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός ισχυρού διεθνικού δικτύου όπου η διάσταση της κοινότητας και της οικογένειας αποτελούν χρήσιμους πόρους για τη βελτίωση της κοινωνικής εργασίας, της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Παράλληλα, η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας έδωσε τη δυνατότητα διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης των φορέων και των χρηστών.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 8 διαφορετικές δομές από 7 ευρωπαϊκές χώρες. Έξι επαγγελματίες από κάθε δομή παρακολούθησαν εκπαιδεύσεις και πρακτικά παραδείγματα μεθόδων και τεχνικών συνεργασίας με τις οικογένειες και την κοινότητα, οι οποίες εφαρμόζονταν ήδη σε κάποια από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες δομές. Με την επιστροφή των έξι επαγγελματιών αυτών στο πόστο εργασίας τους, εκείνοι καλούνταν να εφαρμόσουν τις μεθόδους και τεχνικές που διδάχθηκαν και να τις μεταδώσουν στους συναδέλφους τους.
Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας του προγράμματος DigiFamily στόχευε στην επίτευξη του τελικού στόχου αυτής της διαδικασίας εκπαίδευσης και μετάδοσης των σχετικών με το πρόγραμμα μεθόδων και πρακτικών : οι επαγγελματίες μπορούσαν να συνδιαλέγονται διαδικτυακά και να ανταλλάσουν προβληματισμούς και σκέψεις σε σχέση με την εφαρμογή των νέων μεθόδων και πρακτικών στη χώρα τους.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος DigiFamily πραγματοποιήθηκαν ημερίδες ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από το θέμα της κοινότητας, της οικογένειας και της πολυ-οικογενειακής θεραπείας σε διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων:
- το Δημαρχείο Κορυδαλλού, σε συνεργασία του ΚεΨυΠΥ με το Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Κορυδαλλού, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) Κορυδαλλού και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
- το Κέντρο Δια-οικογενειακής Θεραπείας (Centre de Teràpia Interfamiliar), στο Elche της Ισπανίας, το Ιατρείο Οικογένειας & Ζεύγους της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και την Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Σκέψης & Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ).
Η μέτρηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με το εργαλείο Europass Mobility (μητρώο δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια εμπειρίας εκμάθησης σε ευρωπαϊκή χώρα).