Ψυχολόγος

Ο Όθωνας Χριστοφίλης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (Γαλλία) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικεύεται στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Κε.Σ.Με.Θ. (Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας).

Έχει εργαστεί στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες σε Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας (ψυχοθεραπευτικές μονάδες που λειτουργούν σαν εναλλακτική στην ψυχιατρική νοσηλεία με απώτερο σκοπό την πλήρη επανένταξη των ασθενών στον κοινωνικό ιστό) όπου πραγματοποιούσε ατομικές συνεδρίες και συμμετείχε στις ψυχοθεραπευτικές ομάδες και δραστηριότητες. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα της παιδικής προστασίας σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων όπου είχε την ευκαιρία να υποστηρίξει ασυνόδευτους εφήβους με σοβαρά ζητήματα ψυχικής υγείας, θύματα βίας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, θύματα βασανιστηρίων, θύματα πολέμου κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σχετικά με την ψυχοκοινωνική στήριξη εφήβων από τον οργανισμό «Μέριμνα» και το «Κέντρο Ημέρας Βαβέλ».

Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε Ψυχοθεραπευτικά Κέντρα όπου πραγματοποιεί ατομικές ψυχοθεραπείες εφήβων και ενηλίκων, συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών, καθώς και ομάδες γονέων. Συνεργάζεται με το Κε.Ψυ.Π.Υ. από το Νοέμβριο του 2021.