Αλεξάνδρα Βαζαίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΑΖΑΙΟΥ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ


Η Βαζαίου Αλεξάνδρα του Αντωνίου είναι λογοθεραπεύτρια.

Έχει εκπαιδευτεί στο Γλωσσικό Πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ, στο πρόγραμμα  της Εντατικής αλληλεπίδρασης ( Intensive Interaction), στο Αυθεντικό Παιχνίδι (Original Play) και το πρόγραμμα  Marte  meo, από όπου κατέχει και τον τίτλο Marte Meo Practitioner. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει τον Α΄ και Β΄ κύκλου εποπτειών αναπτυξιακής λογοθεραπείας, όπου εκπαιδεύτηκε στις γλωσσικές αναπτυξιακές διαταραχές για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία σταθμισμένων δοκιμασιών που αφορούν την ανάπτυξη, το λόγο και την επικοινωνία στην ελληνική γλώσσα.

Έχει εργασιακή εμπειρία ως συνοδός παράλληλης στήριξης.  Παράλληλα, συνεργάστηκε εθελοντικά με το Κέντρο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για Άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Τύπου στον 1ο Το.Ψυ.Π.Ε., με την επωνυμία Κ.Η.μ.Α., της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικών Μελετών.

Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Στο Κέντρο Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια, όπου αναλαμβάνει την αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση παιδιών και εφήβων σε σχέση με τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας.