Μαργαρίτα Μωραΐτου

Μαργαρίτα Μωραΐτου

Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια


Η Μαργαρίτα Μωραΐτου είναι η διευθύνουσα το Κέντρο Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης από το 1981.

Αποφοίτησε το 1977 από τη σχολή Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Επιστημών (Maitrise de Psychologie) του Πανεπιστημίου Picardie της Γαλλίας και συνέχισε τις σπουδές της στο πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1997. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) από το 1979, ενώ κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, αριθ.7593/10-4-1998.

Το 2009 απέκτησε τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία, καθώς και στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική.

Έχει ολοκληρώσει εκπαιδεύσεις στην Ψυχολογική Αξιολόγηση, τη Δραματοθεραπεία, τη Συστημική Προσέγγιση και Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους, στις Βασικές Αρχές Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και σε θέματα Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας. Είναι κάτοχος επάρκειας της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Κατέχει εργασιακή εμπειρία από τον χώρο της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, ειδικής και ξενόγλωσσης), τον χώρο των κοινωνικών υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης (Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) Δήμου Αθηναίων και Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ),τον Ιατροπαιδαγωγικό Σταθμό του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής ΙΚΑ, την Κινητή Μονάδα Άμφισσας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Η αξιολόγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, η ατομική και ομαδική υποστηρικτική – συμβουλευτική (ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων κ.ά.) και η εργασία με την κοινότητα αποτελούν τομείς στους οποίους έχει εντρυφήσει, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.