Ρέα Μ. Μαρσέλου

Ρέα Μ. Μαρσέλου

Δραματοθεραπεύτρια , Λογοθεραπεύτρια , Ψυχοεκπαιδευτικές Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων


Η Ρέα Μ. Μαρσέλου είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης από το 2013. Αποφοίτησε το 2012 από το τμήμα Λογοθεραπείας των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Ηπείρου, στα Ιωάννινα, και εργάστηκε ως λογοθεραπεύτρια στην Αθήνα έως και το 2016. Εν συνεχεία πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris Descartes (Paris V) με αντικείμενο τις Εικαστικές Θεραπείες, και ειδίκευση στη Δραματοθεραπεία. Έως το 2021, εργάστηκε ως εικαστική θεραπεύτρια ενηλίκων στο Φάσμα του Αυτισμού και ενηλίκων με Ψυχική Νόσο σε δομή ιατροκοινωνικής αποκατάστασης του Παρισιού, πραγματοποιώντας θεραπευτικά εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής, μαριονέτας και κηπουρικής.

Ως εικαστική θεραπεύτρια, έχει επίσης εργαστεί εθελοντικά στη Γαλλία με παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές ή/και συναισθηματικές δυσκολίες και δυσκολίες επικοινωνίας, με εφήβους με παραβατική συμπεριφορά και σοβαρές δυσκολίες στη σχολική τους πορεία, με ενηλίκους με πολυαναπηρία, και με ενηλίκους σε αποθεραπεία από εγκεφαλικά επεισόδια.

Συμμετέχει συστηματικά σε εκπαιδεύσεις και στην έκδοση επιστημονικού έργου στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης από το 2014. Είναι εταίρος Erasmus+ από το 2015 και πιστοποιημένη επόπτρια πρακτικής άσκησης νέων επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας από το 2021.

Τέλος, έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση στην πραγματοποίηση Ομάδων Κοινωνικών Δεξιοτήτων απευθυνόμενων σε παιδιά και εφήβους και εκπαιδεύεται στην πραγματοποίηση θεραπευτικών ομάδων ενηλίκων.