Ρέα Μαρσέλου

Ρέα Μαρσέλου

Δραματοθεραπεύτρια M.A.Ps., Λογοθεραπεύτρια, Ψυχοεκπαιδεύτρια Ομάδων Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Η Ρέα Μ. Μαρσέλου είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης από το 2013.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Ηπείρου, στα Ιωάννινα, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Εικαστικές Θεραπείες, με ειδίκευση στη Δραματοθεραπεία, από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris Descartes (Paris V). Τέλος, βρίσκεται σε διαδικασία εκπαίδευσης στο συντονισμό ψυχοθεραπευτικών ομάδων συστημικής κατεύθυνσης, απευθυνόμενων σε ενήλικες.

Από το 2018 έως και το 2021 εργάστηκε σε δομή ιατροκοινωνικής αποκατάστασης του Παρισιού, ως εικαστική θεραπεύτρια ενηλίκων στο Φάσμα του Αυτισμού και ενηλίκων με χρόνια Ψυχική Νόσο, πραγματοποιώντας θεραπευτικά εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής, μαριονέτας και κηπουρικής. Στη Γαλλία εργάστηκε επίσης με ενηλίκους με πολυαναπηρία, και με ενηλίκους σε αποθεραπεία από εγκεφαλικά επεισόδια, στο πλαίσιο ατομικών και ομαδικών συνεδριών εικαστικής θεραπείας (μέσω της γλυπτικής, της ζωγραφικής και του θεάτρου).

Έχει επίσης εργαστεί δραματοθεραπευτικά με παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ψυχοκοινωνικές, συναισθηματικές ή/και επικοινωνίας. Η επαγγελματική της εμπειρία ως λογοθεραπεύτριας την οδήγησε στο να πραγματοποιήσει εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στη χρήση ψυχοεκπαιδευτικών μεθόδων με αντικείμενο την απόκτηση και ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω της Δραματοθεραπείας. Έχει εφαρμόσει τις μεθόδους αυτές σε σχολεία και σε δομές κοινωνικής και προεπαγγελματικής αποκατάστασης για εφήβους με ψυχοικοινωνικές δυσκολίες, σοβαρές δυσκολίες στη σχολική τους πορεία και παραβατική συμπεριφορά.

Από το Σεπτέμβριο του 2021 βρίσκεται και πάλι στο ΚεΨυΠΥ, όπου εργάζεται με εφήβους στο πλαίσιο ατομικών συνεδριών δραματοθεραπείας και ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων με αντικείμενο τις κοινωνικές δεξιότητες.

Συμμετέχει συστηματικά σε εκπαιδεύσεις και στην έκδοση επιστημονικού έργου στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης από το 2014. Είναι εταίρος Erasmus+ από το 2015 και πιστοποιημένη επόπτρια πρακτικής άσκησης νέων επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας από το 2021.