Όλγα Γεωργαντζά

Όλγα Γεωργαντζά

Ειδική Παιδαγωγός MSc

Η Όλγα Γεωργαντζά  είναι  πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής  Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο « Ειδική Εκπαίδευση» του τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης της Ειδικής  Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πιστοποιημένα σεμινάρια «Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και «Θεατρικού Παιχνιδιού και Παντομίμας» στο Θέατρο της Εκπαίδευσης.  Διαθέτει πιστοποιημένη γνώση στη χορήγηση αξιολογητικών εργαλείων μαθησιακής αξιολόγησης για παιδιά και εφήβους.

Όσον αφορά την επαγγελματική της εμπειρία, συνεργάζεται με κέντρα που αναλαμβάνουν  τις θεραπείες και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση παιδιών και εφήβων. Αναλαμβάνει την  αξιολόγηση και τη θεραπευτική παρέμβαση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά σχολικής ηλικίας, με σκοπό τη σχολική και την κοινωνική τους ένταξη. Παράλληλα, ασχολήθηκε ενεργά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μουσειακών και πολιτιστικών προγραμμάτων προσχολικής αγωγής και με τη δημιουργία ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ομάδες παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, διαθέτει εργασιακή εμπειρία στον τομέα των Παιδαγωγικών και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, καθώς και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης με θέμα : Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες & Δυσλεξία.