Ίλια Χατζή

Ίλια Χατζή

Ψυχολόγος

Η Ίλια Χατζή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc.) στην Παιδική Ανάπτυξη και Μάθηση από Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Oxford Brookes University).

Εργάζεται από το 2007 ως Ψυχολόγος στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) και από το 2013 εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) όπου παρέχει Ψυχοθεραπευτικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες υιοθετώντας τη γνωσιακή συμπεριφοριστική προσέγγιση. Παράλληλα στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει εργαστεί ως Εκπαιδεύτρια-συντονίστρια Ομάδας στα πλαίσια Προγράμματος Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Εφήβων, Γονέων και Εκπαιδευτικών. Επίσης, εργάζεται ως Θεραπεύτρια Ομάδας ατόμων με διαταραχές διάθεσης και παρέχει εποπτεία σε ομάδες αυτοβοήθειας.

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, έχει ολοκληρώσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων», του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής. Έχει εκπαιδευτεί στο «Πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας για Κατάθλιψη» του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, του Ψυχιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου Salten, της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ». Επίσης, έχει περατώσει  τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και το πρόγραμμα «Εκπαίδευσης και Εποπτείας στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» του Ψυχολογικού Κέντρου «ΑΡΣΗ».

Έχει επάρκεια Αγγλικής γλώσσας, γνωρίζει Νοηματική γλώσσα και είναι κάτοχος πιστοποίησης γνώσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Ασχολείται με την θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με Προβλήματα Συμπεριφοράς, Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠ/Υ, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ), Διαταραχές Διάθεσης, Αγχώδεις Διαταραχές και με τη Συμβουλευτική Γονέων.  Αρθρογραφεί τακτικά σε επιστημονικά περιοδικά και λαμβάνει μέρος ως ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.